Mittwoch, 18. November 2015

Lepepe meg a többiek

Drága édes kicsi fiam Florcsi szavai egyszerűen utánozhatatlanok. Írok ide párat, hogy ne merüljenek feledésbe, mert már egyre szebben beszél a kis szívem!

LEPEPE!

Imád bennünket meglepni, a háta mögé eldugni a kezében valamit, és iszonyú cinkos mosollyal kiabálni: lepepe! Aztán előhúzza azt a kezét, amiben nincs semmi, s már-már sírásra görbülő szájjal jelenti ki: nem lepepe! Így még nagyobb az öröm és a katarzis, amikor a másik kezét is előre nyújtja a meglepetéssel (ami lehet sakkfigura, büdös zokni, de akár egy darab szárazkenyér is!).
Meg van neki egy kis fiókja az oviban, oda mindig nap közben csempész bele dolgokat, rajzokat és amikor megyek érte, nagyon titokzatos arccal megmutatja: LEPEPE!

LÖPAPA!

Nagy keletje volt nálunk egy időben a Hupikék Törpikéknek, akkor találta ki ezt a szót Flórika Törpapára vonatkozóan. Meg persze az egész mesesorozatot is ezzel az egyetlen szóval jellemzi. De mind közül az a legszebb, amikor egy Törpapa Kinder-tojás figurát dug el a háta mögé...a szókombinációt sakkozzátok ki magatoknak!

PALAP!

Flórika imád bármit a fejére illeszteni (kendőt, papírlapot, kisüstöt), és abban illegni-billegni. Akármi lehet az a tökfödő, de a legjobban azt a nagy tálat szereti, amiben a palacsintatésztát szokta nekem keverni, most már egyre ügyesebben. Rohangál körbe-körbe a lakásban és kiabálja: Palap!

Most nem jut eszembe több szó, de ha igen, még fenntartom a bővítés jogát. Ja, igen, mindenféle szirénázó cucc az az IÓIÓ és ő ezt nagyon aranyosan tudja mondani, higgyetek nekem!

Befejezésül pedig következzék egy párbeszéd tegnap estéről, lámpaoltás után, amikor még nagyon fészkelődött:

Anya: Flórika, meséljek még egyet?
Flórika: Ja!
Anya: A fejemből?
Flórika: Nem! Száj!



Hát, így élünk mi valamennyien....édes kis husom!

NEM értem, hogy maradhatott ki:

- bú tej heiss heiss - anya légy szíves melegíts nekem egy kis tejet (főként lámpaoltás után volt ez egy ideig műsoron) ...ma már egész jól megy a: kérek tej!

- alma Eis Eis! - nagyon rossz ízű zöld alma light fagyi a kistarcsai cukiban...remélem, a következő szezoban már megy a csoki is!

- utotó! -  vagyis valamiből, amit nagyon szeret, kér még egyet...egy utolsót! de tényleg! a legjobb, ha rögtön így kér valamit, amit nem szabad. ilyenkor Tóbi kontráz: dehát Flórika! még első sem volt!

- utotó mumi - utolsó gumicukor....csak még egyet adj...kéééérlek! imádja! ezért sokszor így kéri: SOK mumi!

- meme - ez a macska, pedig szépen tudja mondani, hogy cica, de ezt a szót sokkal jobban szereti

- eeeee - valami miatt így mondja az alvást, hozzá a fejét oldalra hajtja, és becsukja a szemét - anya eeee: ez azt jelenti, hogy ma este anya altatja! ha lehetne, minden este!!!

- gágá - bármiféle madár, repülő csészealj, miegyéb az égen, kivéve a repülőt, mert az repüpő!

- pápápápá - így kattog a hleikopter rotorja...felétek is, nem?

- Tututu néni - a gyerekek szívének nagyon nagyon kedves egykori szomszédunk, Éva néni fut nála ezen a néven, merthogy rengeteg tyúkja van!

- Pisze - a sünit hívja így, mert egyszer a szomszéd lányok találtak egy sünit a kertben és így nevezték el







3 Kommentare:

  1. Hát ezen hangosan röhögtem!! mennyire aranyos!!!

    AntwortenLöschen
  2. igen, de ezt nem ő találta ki, hanem az egyik német könyvében így hívják a cinkét...azért persze nagyon NAGYON aranyos!

    AntwortenLöschen